Lappuddens Friluftscenter Höga Kusten
Bildbank Höga Kusten

Fotograf Agne Säterberg

Bildbank, bildbyrå i Höga Kusten

Fotograf Agne Säterberg  Bildbank, bildbyrå i Höga Kusten
Fotograf Agne Säterberg  Bildbank, bildbyrå i Höga Kusten, Tordmule
Fotograf Agne Säterberg  Bildbank, bildbyrå i Höga Kusten, Orre
Agne Säterberg, guld 1
Agne Säterberg, guld 4
Agne Säterberg, guld 2
Agne Säterberg, guld 5
Agne Säterberg, guld 3
Agne Säterberg, silver 1
Agne Säterberg, silver 2
Agne Säterberg, silver 3
Agne Säterberg, brons 1
Agne Säterberg, brons 2

Fotograf Agne Säterberg


Mitt namn är Agne Säterberg, född och uppvuxen i de djupa skogarna i Ånge kommun, västra Medelpad. När jag i tioårsåldern fick min första kamera väcktes för första gången intresset att avbilda naturen och dess fantastiska färger och former.

 

1986 flyttade jag till Höga Kusten där fotointresset tog fart på allvar, sedan dess har intresset för foto växt och jag har fotograferat kontinuerligt under många år, mest i Nordingrå, Höga Kustens mest storslagna och magiska landskap med höga berg, djupa dalar, sjöar och ängsmarker som formats sedan istiden. Här är motiven oändliga men ändå ständigt nya, och naturens skiftningar och årstidernas variationer är närvarande dygnet runt, året om. Här reser sig fortfarande landet ur havet med 9 mm per år och skapar nya landområden som förändrar naturen och landskapsbilden.


Jag har under många år arrangerat fotoexkursioner/ foto workshops ut i Världsarvet Höga Kusten där vi fotograferar sjöfågel, bland annat Tordmule, Sillgrissla, Tobisgrissla, Roskarl, Rödbena, Sälar och de fantastiska klapperstensfälten med den röda Rapakivigraniten mm. Det brukar bli ca 200 timmars fotograferande i båt varje år ute i Världsarvet Höga Kusten. Har även rest en hel del ute i världen, i bl.a. Nya Guinea, Sulawesi, Bali, Java, Ecuador, Bolivia, Peru, Borneo, Brunei, Grönland, Spanien, Grekland, Tyskland, Danmark, Finland, Norge, Florida, Turkiet, Tunisien, Kroatien, Egypten, Sansibar, Island, Färöarna, Orkney öarna, Skottland, Nya Zeeland, Tanzania, Srilanka, Maldiverna, Bahamas mm.


Jag är Naturfotograf och landskapsfotograf i Höga Kusten, men är intresserad av det mesta när det gäller foto. Jag är även en rotad entreprenör, eldsjäl och mångsysslare inom turistnäringen. 2005 startade jag företaget ”AGMA Forntid & Äventyr” tillsammans med min sambo Maria Blomster.


Några meriter:

Jag har fotat omslagsbilden till Tomas Ledins skiva ”Höga Kusten” som blev mycket omtalad och uppskattad skiva.

Har gjort en egen fotobok och varit delaktig i en. Har levererat bilder till en bok om vikingar. Levererat bilder till Grönland turistorganissation och sålt en hel del bilder till webbsidor och böcker. Säljer kontinuerligt tavlor och mest på de utställningar jag har varje år.

 

Jag är nu bofast med min familj i Nordingrå och driver Lappuddens Friluftscenter som ligger lugnt och vackert i Hjärtat av Världsarvet Höga Kusten tillsammans med min sambo Maria Blomster. Under sommarsäsongen maj till september erbjuder vi på Lappudden allt ifrån boende, helpensionspaket med vandring, paddling och cykling, konferenser, bröllop, fotoexkursioner, fågelskådning och sälsafari mm.


Vårt motto är: ”Din upplevelse, vårt mål”.Om ni fotografer söker en plats i Höga Kusten för era fotokurser/workshops så är Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå en perfekt plats mitt i Världsarvet Höga Kusten. Vi erbjuder boende och mat i en lugn och avkopplande miljö, och vi kan guida er till de fantastiska platserna i Världsarvet Höga Kusten!

 

 

Jag har byggt upp en bildbank med fotografier, mest från Höga Kusten området men även från andra delar av Sverige och Världen. Mina Fotoexkursioner ut i det vilda Höga Kusten har blivit mycket uppskattade, förutom mina fotoexkursioner så kör jag kontinuerligt sälsafarin och fågelskådningsturer under våren, sommaren och hösten.

Fågelskådning

Sälsafari

Att följa med mig ut på havet på en säl och fågelsafari är en fantastisk upplevelse, vi kommer att se sälar, mänger av sjöfågel t.ex. tordmule, tobisgrissla, sillgrissla, skrak, skarv, måsar och om vi har tur så dyker en havsörn upp. Vi kommer även att se små vackra fiskelägen, fantastiska små öar, röda rappakiviklippor, och till sist, kanske det viktigaste att få sätta sig på en klippa och titta ut över det öppna havet med en kopp kaffe i handen. Detta är det ”Vilda Höga Kusten”!

Copyright ©  Agne Säterberg