Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå,

Hjärtat i Världsarvet Höga Kusten

Sportlovsaktiviteter

Sportlovsaktiviteter i Höga Kusten

Lappuddens Friluftscenter

Under vintern är Nordingrå lika vackert som på sommaren och stillheten är mera påtaglig på vintern. Ni kan då besöka de små fina fiskelägena som då ligger stilla och vackert utspridda efter kusten. Ni kan ta en vandringstur bland de många vandringslederna. Ta en tur ut till Rotsidans naturreservat med bil om det inte är för mycket snö, annars med skidor eller snöskor för att uppleva det öppna och vilda havet vintertid. Det finns fortfarande matställen och små pittoreska boendeanläggningar öppna. Ni kan besöka kusthallen och spela Bowlingför eller åka skridskor om det inte går att åka på någon av Nordingrås 52 fantastiska sjöar.

Det finns välpreparerade skidspår dit ni tar er med bil. Sen kan ni ta er till någon mysig grillplats efter kusten och grilla korv innan ni tar er till det mysiga boendet ni bokat och njuta av en varm bastu, ett vildmarsbad och en god egentillagad middag med levande ljus.

Vill ni hitta välpreparerade skidbackar så kan ni göra en dagsutflykt till Hallstaberget i Sollefteå eller Bjästabacken i Örnsköldsvik.

I Nordingrå finns inga stora genomfartsvägar utan istället de små, genuina landsvägarna som slingrar sig genom landskapet och ger känslan av det riktiga Höga Kusten. Så lämna den stora Europavägen och styr kosan mot Nordingrå, platsen där du kan uppleva världsarvet allra bäst. Så varför inte förlägga er nästa sportlovsvecka i vackra Nordingrå!

 

Ni hittar mer info på följande webbsida: www.lappudden.se