Fotoexkursion

Destination Höga Kusten

Fotoexkursioner / Fågelsafari

i

Världsarvet Höga Kusten 2017

 

Fotoexkursioner ute i världsarvet

Höga Kusten

7-11 juni och 14-18 juni 2017

 

Jag ser nu tillbaka på förra årets fantastiska fotosommar tillsammans med filmare och fotografer som följt med på mina turer ut i världsarvet Höga Kustens fantastiska skärgård. Jag har nu under 4 år kört turer i Höga Kustens skärgård för att titta på fågel, säl, orkidéer mm, och upplevelsen är lika stor varje gång jag åker ut med en grupp.

 

Förutom de sälsafari och fågelskådningsturer man kan boka med mig under sommaren så har jag nu två fotoexkursioner på 3 hela dagar vardera under våren 2017. Den första 7-11 juni 2017 kommer att vara en tur som inte kommer att vara krävande, alla ska kunna följa med bara man kan röra sig utan problem i vanlig skogsmark och att man kan ta sig i och ur en båt när vi åker ut på havet.

 

Den andra 14-18 juni 2017 kommer att ställa högre krav på att man kan röra sig obehindrat i kuperad terräng bland klapperstensfält och klippor samt inte ha problem med att åka båt på havet. Men båda dessa turer kommer att innehålla fantastiska fotomöjligheter av både djur och natur i kustlandskap.

 

Så ta med din kamerautrustning, och ett glatt leende till Kulturreservatet Sandvikens Fiskeläge på Norra Ulvön på en fantastisk 3 dagars fotoexkursion i den sagolika kustmiljön ute i Världsarvet Höga Kusten. Ni kommer att bo och äta i Kulturreservatet Sandvikens Fiskeläge som ligger lugnt och vackert långt ifrån annan bebyggelse på Ulvöns norra udde. Det är ett av Sveriges bäst bevarade fiskelägen, med anor från 1600-talet. Fiskeläget ger en genuin bild av hur fiskelägen såg ut under fjärrfiskarnas tid.

 

Vid Sandviken finns 14 fiskestugor och 8 sjöbodar där ni kommer att inkvarteras under fotoexkursionen. Vi kommer att utforska kustlandskapet till fots och i båt. Ett perfekt tillfälle för dig som vill utveckla ditt fotograferande tillsammans med andra människor, samtidigt som ni kommer att få uppleva och se många av de fantastiska platser som finns ute i Världsarvet Höga Kusten.

 

Jag som kommer att vara er guide under dessa dagar heter Agne Säterberg, är född och uppvuxen i de djupa skogarna i västra Medelpad. Som liten grabb var djur och natur mitt största intresse, och när jag i tioårsåldern fick min första kamera väcktes för första gången även intresset för att avbilda naturen och dess fantastiska färger, motiv och former. Idag kallar jag mig naturfotograf, men är även en rotad entreprenör, eldsjäl och mångsysslare inom turistnäringen. Jag har tillsammans med Maria Blomster företaget AGMA Forntid & Äventyr AB som idag äger Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå och som dessutom arrenderar Sandvikens Fiskeläge på norra Ulvön. Jag är dessutom delägare i båtcharterföretaget High Coast Sea!

 

 

Anmälan till någon av dessa fotoexkursioner kan göras per telefon: 070-286 43 05 eller via mail till (maria@lappudden.se)

 

 

Datum: 7-11 juni eller 14-18 juni 2017

 

Plats: Sandvikens Fiskeläge på norra Ulvön

Antal deltagare: 4-10

Logi: Del i 4-bäddsstuga/ enkelstuga kan bokas mot tillägg.

Mat: Helpension

Pris: Grundpris: 4490 kr/person

Guide under dessa dagar är: Agne Säterberg

 

http://destinationhogakusten.com/fotografagne/index.html