Fågelsafari

Fågelsafari i Höga Kusten

Fågelsafari i Världsarvet Höga Kusten

16-18 Juni 2017

 

Är du en av många som föredrar att fotografera fåglar men vet inte vart de finns? Eller du vet vart de finns men vet inte hur du ska ta dig dit?

Då är denna fågelsafari något för dig!

 

Vi kommer under en helg fotografera kustfåglar på några fantastiska ställen ute i Världsarvet Höga Kusten som de flesta inte känner till, då det ligger ute i det yttersta havsbandet. Mesta tiden kommer vi att tillbringa på en liten ö där det finns mängder av olika sorters fåglar. Vi kommer även att fotografera ifrån båt på ställen där det är landstigningsförbud på öarna. Vi kommer med största sannolikhet att stöta på gråsäl när vi är ute med båt.

 

Ni kommer att bo och äta i Kulturreservatet Sandvikens Fiskeläge som ligger lugnt och vackert långt ifrån annan bebyggelse på Ulvöns norra udde. Där finns 14 fiskestugor och 8 sjöbodar där ni kommer att inkvarteras under fågelsafarin. Det är ett av Sveriges bäst bevarade fiskelägen, med anor från 1600-talet. Platsen ger en genuin bild av hur fiskelägen såg ut under de sk. fjärrfiskarnas tid. Vid Sandviken finns det även gott om havsörn.

 

Jag som kommer guida er under helgen heter Tony Rundström, boende i Härnösand men uppvuxen i Veda som ligger några km ifrån Högakustenbron. Under 6-7 år har jag fotat djur & natur, innan dess fotade jag det mesta. Förutom årliga utställningar har jag även gjort några fotojobb i Afrika samt fått bilder publicerade i foto tidningar.

Ni kommer under helgen även att få träffa min fotografkollega Agne Säterberg som kommer att ta oss ut med båt till de fantastiska fotoställena. Agne är själv en aktiv fotograf och känner till områdena väldigt väl. Agne och jag kommer under en av kvällarna att hålla ett kort föredrag i samband med middagen.

Ni kommer under fotodagarna att bjudas på härliga smakupplevelser från Sandvikens kök av Maria Blomster, som gärna använder lokala råvaror från världsarvet.

 

Vill du se några av mina bilder kan du kolla in min hemsida www.tony-rundstrom.se

 

Datum: 16-18 juni

Plats: Sandvikens Fiskeläge på norra Ulvön

Antal deltagare: 6-10

Logi: Del i 4-bäddsstuga/ enkelstuga kan bokas mot tillägg.

Mat: Helpension

Pris: Grundpris: 3200 kr/person

 

Guide under dessa dagar är: Tony Rundström tel: 073-506 77 54

 

 

Bokning görs till AGMA Forntid & Äventyr AB

Tel: 070-286 43 05

 

 

Välkommen till några fantastiskt spännande dagar i Världsarvet Höga Kusten!

 

Tony, Agne & Maria