Om oss

Destination Höga Kusten

Agne & Maria

Eldsjälar och naturälskare

i Höga Kusten

Agne Säterberg!

2005 startade jag och Maria Blomster Äventyrs företaget AGMA Forntid & Äventyr AB. Vår bas de första åren var i Örnsköldsvik där jag jobbade inom turistbranschen i nästan 20 år. Drömmen om att få äga en egen friluftsanläggning har varit stor. 2007 dök så möjligheten upp när Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå gick ut till försäljning. 2008 var allt klart att vi flyttade till Nordingrå. Så nu är Lappuddens Friluftscenter, denna fantastiska plats mitt i Världsarvet Höga Kusten vår nya bas.

I dag anordnar jag och Maria en rad olika aktiviteter på Lappuddens Friluftscenter, allt ifrån boende, konferenser, bröllop, vandringsturer, fotoexkursioner, uthyrningar av kajaker, kanoter, båtar, cyklar, skolprogram till annorlunda boende året runt för både barn och vuxna.

Vårt motto är: ”Din upplevelse, vårt mål”.

2012 var jag en av initiativtagarna till starten av ett nytt företag i Nordingrå (High Coast Sea). Ett företag som vänder sig delvis mot funktionshindrade med aktiviteter och upplevelser till havs.

Hösten 2015 tog Maria och jag även över arrendet vid Kulturreservatet Sandvikens Fiskeläge på Norra Ulvön. Vår avsikt är att driva och utveckla anläggningen men samtidigt behålla lugnet och stillheten som finns på denna fantastiska och unika plats. Tyvärr så kommer statens fastighetsverk att sälja Sandviken så vi kommer inte att finnas kvar 2018. Men alla är välkommna till Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå!

Jobbar även som naturfotograf där jag säljer bilder och produserar tavlor, kör fotoexkursioner, säl och fågelsafariturer ute i världsarvet Höga Kusten. ”Här kan ni se en del av mina bilder” http://galleri.destinationhogakusten.com/#!home.

 

Fiskar gärna när tid finnes, göra hemsidor och bildspel mm. Jag har även rest runt i världen och besökt många olika kulturer på bl.a. Nya Guinea, Peru, Bolivia, Ecuador, Sulawesi, Borneo, Java, Bali, Grönland, Island, Färöarna, Skottland, Egypten, Nya Zeeland mm.

/Agne Säterberg

 

 

Maria Blomster!

Jag är en rätt mångsidig och energisk vädur och är liksom Agne en eldsjäl i mångt och mycket. Jag är i grunden museolog med en passion för i synnerhet arkeologi. Under många år har jag arbetat på järnåldersgården Gene fornby i Örnsköldsvik som museipedagog i kombination med turistisk verksamhet i historisk miljö, vilket inneburit allt från arrangerandet av skolprogram till historiska guidningar, rollspelande och serveringar.

Under årens lopp har jag intresserat mig alltmer för att levandegöra historien genom rollspel och drama samt att arbeta med forntida tekniker av olika slag, främst ulltovning och forntida matlagning. Var under flera år aktiv i och ordförande för amatörteaterföreningen ”Genefolket” som tillsammans satte upp en rad historiska bygdespel.

Om jag får en stund över någon gång ägnar jag gärna den åt egna skriverier eller friluftsliv eller bara i hemmets lugna vrå tillsammans med dottern Tuvamy. Lyssnar gärna på folkmusiktoner eftersom jag varit aktiv folkdansare/dansledare i många år. Resor är också en passion. Tillsammans med Agne har jag rest runt en del i världen och upplevt och vandrat på platser som Nya Guinea, Peru, Sulawesi, Island och Grönland.

 

/Maria Blomster